Натуральний МЕД з власної пасіки,
яка розміщена
в екологічному куточку Бершадщини -
с. Кошаринці

суботу, 11 лютого 2012 р.

…Устань, устань, подоляночко,

Устань, устань, молодесенька,
Умий личко так, як скляночку…

Сьогодні відкрила для себе мед в якості засобу для вмивання обличчя та спішу поділитись із вами дорогі читачі.
Те, що мед можна застосовувати в косметичних цілях не секрет, мабуть, для більшості жінок, які більш-менш дбають про свою красу. Оскільки забезпечена медом, маю можливість і бажання проекспериментувати. У ванній кімнаті завжди лежить коробочка з медом для таких цілей.
Коли умивала обличчя зранку під руку попалась та сама коробочка і я спробувала використати його замість засобу для вмивання. На вологу шкіру обличчя коловими рухами нанесла невелику кількість меду, потім змила теплою водою. Ефект відчула як відразу, так і протягом дня, шкіра почувалась чистою, гладенькою, злегка підтягнутою.  Мед дуже добрий очищувач, оскільки має бактерицидні, протизапальні властивості завдяки фітонцидам* , що є у його складі. А інгібітори**, які теж у великій кількості має мед, допоможуть шкірі довгий час не втрачати молодого вигляду.
Завдяки кристалічному стану меду, відчувався ще й ефект скрабу, але на відміну від скрабів з якими я мала справу, кристалики меду під тиском пальців роздавлюються, тому не мають руйнівної дії на ніжну шкіру обличчя. Отож пори шкіри теж залишили задоволеними.
До того всього я отримала чудову вітамінну маску і гарний настрій протягом дня! Чого і Вам бажаю.
На цьому мій експеримент не закінчується, спробую всі хімічні засоби для вмивання сховати далеко на високу полицю і використовувати мед кожного ранку протягом двох тижнів. Про результати обов’язково напишу.

*Фітонци́ди  — біологічно активні речовини, що утворюються рослинами, які вбивають чи пригнічують зростання і розвиток бактерій, мікроскопічних грибів, та інші форми мікроорганізмів.

**Інгібітор (від лат. inhibere — затримувати) — речовина , що сповільнює чи зупиняє перебіг хімічних реакцій, біохімічних і фізіологічних процесів.

2 коментарі:

  1. Я також використовую мед для догляду за шкірою обличчя, але змиваю не відразу, а через 10-15 хвилин. При цьому важливо правильно обрати сорт меду, оскільки мед зберігає властивості тих рослин, з яких його збирають бджоли. Експериментуйте і ви обов'язково підберете те, що Вам підійде найкраще.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чудово дізнатись думку людини, яка має досвід. Дякую! Обов"язково скористаюсь Вашою порадою.

      Видалити