Натуральний МЕД з власної пасіки,
яка розміщена
в екологічному куточку Бершадщини -
с. Кошаринці

суботу, 21 січня 2012 р.

Проганяєм застуду

       Декілька рецептів народної медицини, щоб вилікуватись від застуди без синтетичних лікарських засобів:

  • Нежить

          У порцеляновій ступці (емальованому посуді) розтерти 20 г попередньо подрібненого прополісу з невеликою кількістю вершкового масла, додати до суміші соняшникову олію до отримання загальної маси, що дорівнює 100 г, і добре все змішати. Отриманою масою змочувати невеликі ватні тампони і закладати їх в ніс вранці і ввечері до повного одужання.

  •  Запалення порожнини рота, носоглотки і гортані

           30 г подрібненого прополісу настояти протягом 1,5-2 тижнів в 100 г спирту. Суміш в процесі настоювання періодично струшувати, отриманий настій профільтрувати і змішати рідку частину з двома частинами персикового масла (можна замінити оливковою олією). Отриманою сумішшю за допомогою ватних тампонів змащувати запалені місця протягом 15-30 днів.
           В емальованому посуді заварити столову ложку трави звіробою склянкою крутого окропу, настояти протягом 15-20 хв і профільтрувати через марлю або ситечко. До рідкої частини настою звіробою додати 40 крапель 20%-й настоянки прополісу. Отриманою сумішшю полоскати горло (по півсклянки на одне полоскання) 2-3 рази на день після їжі протягом 15 днів.
           60 г прополісу і 40 г натурального бджолиного воску помістити в емальований посуд з водою ємністю 300-400 мл, накрити кришкою, на водяній бані довести вміст до початку випаровування, зняти кришку і вдихати пари протягом 15-20 хв. Інгаляції проводити вранці і ввечері після їди при курсі лікування 2 місяці (таким чином лікують також хронічні бронхіти, риніти та туберкульоз).

Немає коментарів:

Дописати коментар